
Osteopathie
Osteopathie is een vorm van manuele geneeskunde, waarbij met manuele technieken het lichaam wordt onderzocht en behandeld. Osteopathie ziet het lichaam als 1 geheel. Binnen in het lichaam bewegen alle weefsels (bloedvaten, spieren, gewrichten, zenuwbanen, organen en dergelijke) in onderlinge samenhang.
Alle weefsels in het lichaam hebben een bepaalde bewegingsvrijheid nodig om goed te kunnen functioneren. Osteopathie onderzoekt het lichaam van top tot teen op de beweeglijkheid van vrijwel alle structuren. Dit kunnen spieren, gewrichten, organen, maar ook vliezen, wervels en banden zijn. De gevonden bewegingsverminderingen in het lichaam worden vervolgens onderzocht op hun onderlinge verbanden. Vanuit deze verbanden wordt gekeken naar het ontstaan, maar ook naar het voorkomen van uw klachten.
Het menselijk lichaam, opgebouwd uit cellen en weefsels, vereist voortdurend een toelevering van voeding en zuurstof, evenals de afvoer van afvalstoffen via een transportsysteem, de vloeistofstroom. Wanneer weefsels hun beweeglijkheid verliezen, neemt de vloeistofstroom af, waardoor weefsels verzadigd raken met afvalstoffen en verzuren. Dit bemoeilijkt tevens de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen. De osteopaat stimuleert het herstel van de vloeistofstroom door de beweeglijkheid van weefsels te verbeteren, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer wordt geactiveerd. Osteopathie is een veilige en effectieve behandelmethode die zich richt op het herstellen van uw lichaam als geheel. Onze ervaren osteopaten zorgen ervoor dat u de beste zorg krijgt, met aandacht voor uw specifieke klachten en behoeften.
Indicaties:
- Klachten in spieren en gewrichten
- Maag- en/of darmklachten (Prikkelbaar Darm Syndrome (PDS), obstipatie, opgeblazen gevoel, diarree, zuuroprispingen( reflux))
- Restless Legs Syndrome RLS
- Burn-out, chronische vermoeidheid ( CVS)
- Hoofdpijn, migraine of duizeligheid
- Tinnitus
- Hyperventilatie en spanningsklachten
- Slecht slapen
- Postoperatieve klachten
- Onverklaarbare lichamelijke klachten
Bijna alle ziektekosten verzekeraars vergoeden osteopathie geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering, zolang de osteopaat voldoet aan de eisen van het Register voor Osteopathie ( NRO) en lid is van de beroepsvereniging van osteopaten (NVO)
www.ZorgverzekeringWijzer.nl is een onafhankelijke vergelijker van zorgverzekeringen.
U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts en specialist.
Osteopathie valt niet onder het verplicht eigen risico.

Voedingsplan
Wij vinden dat iedereen een persoonlijk voedingsplan verdient en dat de standaardrichtlijnen niet zorgen dat jij je beter gaat voelen. Daarom maken wij bij Het persoonlijke dieet een voedingsplan op basis van jouw bloedwaarden.
Een persoonlijk voedingsplan op basis van je bloedwaarden is een voedings- en leefstijladvies die speciaal aangepast is aan jouw behoeftes, gebaseerd op de resultaten van het bloedonderzoek. We kunnen zo bijvoorbeeld zien of je een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, of indicaties geven over bepaalde gezondheidsproblemen zoals voedselintoleranties en voedselallergieën, diabetes of hormonale klachten. Wij helpen je graag om jouw gezondheidsdoelen te behalen door middel van een persoonlijk voedingsplan gebaseerd op een bloedanalyse.
Je ontvangt via de e-mail jouw persoonlijk voedingsplan. In dit plan staat een uitgebreide uitleg over jouw bloedwaarden, supplementenadvies (indien nodig) en per productgroep uitgewerkt wat het beste bij jouw huidige leefstijl en persoonlijke smaak past. Het plan staat vol tips, weetjes en adviezen.
Omdat kwaliteit bij ons voorop staat, werken wij alleen met erkende laboratoria. Tijdens het intakegesprek kijken wij samen met jou welke bloedanalyse het beste bij jouw doelen en medische geschiedenis past, zodat we mede daarmee een effectief en persoonlijk voedingsplan op kunnen stellen.
- Persoonlijke begeleiding
- Wetenschappelijk onderbouwd
- Op maat gemaakte behandelplannen
Je kunt zonder een verwijsbrief van de huisarts bij ons terecht. Kijk in de polisvoorwaarden of een verwijsbrief nodig is om vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding te kunnen ontvangen. Heb je al een verwijsbrief gekregen van de huisarts of specialist, dan kun je deze meenemen tijdens het intakegesprek.
Maak jouw eigen website met JouwWeb