Annemieke Wiggers

Na een aantal jaren met plezier als lerares te hebben gewerkt, koos ik ervoor om fulltime voor mijn oudste zoon te zorgen. Gedurende deze periode viel ik toch ook nog met veel plezier in het onderwijs in. 

Osteopathie kwam toevallig op mijn pad en bleek een bijzondere ontdekking te zijn. De keuze om osteopaat te worden, hoewel onverwacht, werd aangewakkerd door mijn verlangen om anderen te helpen hun pijn te verlichten. De vonk voor mijn besluit om osteopaat te worden ontstond toen mijn jongste zoon behandeld werd door een osteopaat. De bevlogenheid en passie van de osteopaat over het vak maakten diepe indruk op mij, waardoor ik besefte dat ik mijn roeping had gevonden. Ik besloot om de opleiding tot osteopaat te gaan volgen. Op 13 januari 2024 rondde ik mijn vierjarige voltijdse opleiding aan het College Sutherland te Amsterdam af. Deze intensieve reis omvatte diepgaande kennis van anatomie, fysiologie, neurologie, embryologie en pathologie, waarbij ik me uitgebreid bekwaamde in diverse osteopathische behandelmethodes. Mijn enthousiasme voor osteopathie groeide gestaag tijdens de opleiding.

Sinds september 2024 ben ik ook met veel plezier docente Neurologie aan het College voor Osteopathie Sutherland, waarbij ik mijn beide passies osteopathie en het onderwijs kan combineren.

De anatomie en  functioneren van het menselijk lichaam hebben mij altijd geïnteresseerd. Uiteindelijk heeft die interesse en eigen positieve ervaring met osteopathie ertoe geleid dat ik, naast mijn toenmalige functie als Manager Product Development in de kledingbranche, ben begonnen aan de zeven jaar durende HBO-studie Osteopathie aan College Sutherland te Amsterdam. De combinatie van interessante theorie lessen, de daaraan gekoppelde praktijkvakken en de praktijkstages, waarin ik kon zien, wat osteopathie voor mensen met uiteenlopende klachten kan doen, maakte dat ik al snel zeker wist, dat ik osteopaat wilde worden. 

Mijn afstudeerthesis betrof een pilotstudie naar de effectiviteit van osteopathie bij patiënten met het Restless Legs Syndrome. In 2023 heb ik de opleiding succesvol afgerond. 

September 2024 ben ik met veel plezier gestart met de opleiding Osteopathie in Women's Health bij Panta Rhei. Deze postgraduate opleiding belicht vele aspecten van de behandeling van de vrouw en haar specifieke aandoeningen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de, het hormonale systeem, fertiliteit, zwangerschap, bekkenproblematiek, endometriose,  borstkanker,  menopauze en de aan deze onderwerpen gerelateerde klachten.

Nadat ik mijn atheneumdiploma had behaald, ben ik gestart met de studie osteopathie aan het College Sutherland in Amsterdam. De fascinatie voor gezondheid en het menselijk lichaam heeft me altijd gedreven, en de holistische benadering van osteopathie sprak me enorm aan. Na het succesvol afronden van mijn studie in januari 2024, heb ik twee maanden alleen door Azië gereisd om mijn horizon te verbreden.

Op dit moment werk ik met veel plezier in Enkhuizen en Schagen, waar ik mensen help om weer optimaal te kunnen functioneren. Het is niet alleen mijn interesse die me hierin drijft, maar ook de voldoening die ik haal uit het verlichten van mensen hun klachten.

Voor de toekomst staan diverse nascholingen op mijn planning, om mijn kennis en perspectief voortdurend te blijven ontwikkelen. Momenteel ben ik bezig met de nascholing 'osteopathie bij baby's en kinderen'. Bij deze nascholing leer ik meer over de ontwikkeling van baby's en kinderen en de mogelijke problemen met oplossingen, die hierbij komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan slaapproblemen, voorkeurshoudingen, problemen hebben met drinken, reflux en darmkrampjes. Deze nascholing zal twee jaar duren. 

 

Mijn naam is Eva Kater, diëtiste en hormoontherapeut. Sinds 2020 werk ik als diëtiste bij Het persoonlijke dieet op locatie Enkhuizen. In 2019 behaalde ik mijn diploma Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Eerder, in 2013, behaalde ik mijn diploma ‘Niveau 4 Sport en Bewegen’ op het ROC van Amsterdam. Leuk weetje: In 2023 slaagde ik voor mijn cursus hormoontherapie en sindsdien ben ik ook hormoontherapeut.

Omdat in mijn familie overgewicht en metabole ziekten veel voorkomen, wilde ik het anders aanpakken en anderen helpen. Naast het aanpassen van voeding vind ik het belangrijk om aan de leefstijl van de cliënt te werken. De doelen van de cliënt staan centraal en we werken samen om van het persoonlijke plan een eigen leefstijl te maken. De cliënt moet namelijk aan het eind van het traject zonder mij door kunnen gaan.

De methode van Het persoonlijke dieet past bij mij, omdat we door middel van bloedonderzoek kunnen kijken wat er aan de hand is in het lichaam en het probleem aan kunnen pakken. Ik bied mijn cliënten een luisterend oor, ik ben een doorzetter en denk in mogelijkheden. Samen zoek ik met de cliënt naar (kleine) doelen die behaald kunnen worden zodat een leefstijl verbetert en hij/zij zich beter gaat voelen. Kleine verschillen kunnen soms al tot grote resultaten leiden!

Maak jouw eigen website met JouwWeb